OSNOVAO
MAHARISHI
MAHESH YOGI

UČITELJ TM TEHNIKE

Jadranko Miklec

TM Centar: Centar TM Agnim

Telefon: 0959147314

E-mail: jadranko.miklec@gmail.com

Biografija

Jadranko Miklec – Yogacharya, Yoga i Ayurveda terapeut, Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za ljekovito bilje), učitelj transcendentalne meditacije i Maharishijeve Vedske znanosti, Predsjednik Instituta za Yogu i Ayurvedu „SUNCE“, vlasnik obrta AGNIM, međunarodni glavni tajnik Svjetske Akademije za Ayurvedu, Indija.  

 Sustav Yoge koju podučava temelji na učenju Maharishi Mahesh Yogija, Maharishi Swami Dev Murtija, A.G.Mohana koji je direktni učenik Shri T. Krishnamacharye, Yogacharye Dr. Mukund Bholea, drugih Yogacharya, te na vlastitim spoznajama koje je stekao dugogodišnjim vježbanjem yoge. Napisao je 6 knjiga o yogi. Podučavao je yogu svjetski poznate sportaše.

Podučava yogu u Europskim zemljama i drugim kontinentima (India, Amerika) te surađuje s Maharishi Akademie Für Vedische Wissenschaft; Deutsche Gesellschaft für Ayurveda; Hochschulsport – Institut für Sportiwssendchaft der Universitӓt Tübingen in Germany; Morarji Desai National Institute of Yoga, India; The Lonavla Yoga Institute – India; BPCA’S College of Physical Education Mumbai; Bharati Vidyapeeth Deemed University, College of Physical Education Pune; Savitribai Phule Pune University; European Yoga Federation i World Movement for Yoga and Ayurveda; Centenary College New Jersey (USA) i Academy for Living Healthy in America.

Detaljniji CV u vezi mojih TM aktivnosti:

1976 počeo vježbati tehniku transcendentalne meditacije.

1981/1982 završio tečaj za učitelja transcendentalne meditacije na Maharishi International Universidad u Španjolskoj te je u transcendentalnu meditaciju do danas podućio više od 5000 osoba.

Tijekom 1982 i 1983 sudjelovao u organizaciji Međunarodnih skupova svjetskog mira  u Poreču i Rabcu s po 3000 sudionika.

Tijekom 1987 i 1988 sudjeluje na programu istraživanja u polju svijesti na Maharishijevom Istraživačkom Sveučilištu u Seelisbergu, Švicarska.

Tijekom 1989 na Vlašiću, Republika BiH, vodio Međunarodni tečaj za izobrazbu učitelja transcendentalne meditacije.

Tijekom 1991 podučava transcendentalnu meditaciju u različitim ustanovama (bolnice, policijska akademija, „Korčatov“ institut za fiziku, itd.) u Moskvi i drugim gradovima Rusije.

1991 stjeće status učitelja Maharishijeve vedske znanosti te postaje član nastavničkog osoblja Maharishi University of Natural Law u Mentmoru, Engleska.

1992 postaje nacionalni voditelj programa transcendentalne meditacije za Hrvatsku, predsjednik Saveza za transcendentalnu meditaciju Republike Hrvatske i bliski suradnik Maharishi Mahesh Yogija, te navedene funkcije obavlja punih 14 godina tijekom kojih je organizirao i vodio niz međunarodnih skupova svjetskog mira za koje su podršku izrazili i Hrvatska Akademija Znanosti i Umjetnosti, Ministarstvo prosvjete, kulture i športa.

1992 od Ureda za obranu područni ured Maksimir, Zagreb, Republika Hrvatska, raspoređen je na radnu obvezu stručnog voditelja Saveza za transcendentalnu meditaciju republike Hrvatske.

1992 u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Crikvenici provodi program primjene transcendentalne meditacije za psihofizičku rehabilitaciju prognanih i izbjeglih osoba iz Vukovara i Borova sela.

1993 u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske u Varaždinskim Toplicama provodi program rehabilitiranja ranjenih pripadnika Hrvatske vojske od PTSP-a.

1993 od Sveučilišta u Zagrebu – Doma zdravlja studenata u Zagrebu dobija pozitivno mišljenje i suglasnost za primjenu transcendentalne meditacije na studentsku populaciju.

1993 na Maharishijevom Sveučilištu Upravljanja u Vlodropu, Nizozemska, upoznaje se s Joaquimom Albertom Chissanom, predsjednikom Mozambika te podržava nastojanja u ostvarivanju mira i napretka njegove zemlje.

1995 u Dugoj uvali organizirao skup svjetskog mira s oko 300 sudionika. Održavanje skupa su pozdravili predstavnici županijskog odjela za kulturu i prosvjetu županije Istarske, Ministarstvo vanjskih poslova RH i UN mirovnih snaga stacioniranih u Zagrebu.

Tijekom 1996 održao tečajeve transcendentalne meditacije u Federaciji BiH (Zenica i Sarajevo) za rehabilitaciju osoba oboljelih od PTSP-a kao posljedice ratnih stradanja i boravka u logorima. Aktivnosti su bile podržane timom ministara za boračka pitanja Vlade Zeničko-Dobojskog kantona Federacije BiH, predstavnicima sekretarijata za zdravstvo, kulturu, sport i informiranje.

1996 bio je predsjednik Hrvatske stranke naravnog zakona te je predstavljao Hrvatsku na međunarodnim kongresima stranke u Europi (Brisel – Belgija).

Tijekom 1998/1999 organizirao „Dubrovački mirotvorni projekt“ s preko 200 sudionika iz cijelog svijeta. Održavanje skupa su pozdravili predstavnici Dubrovačko-Neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Tijekom 1999/2000 završio tečaj Creating a perfect Man u organizaciji Maharishi Open University, Holland.

Tijekom 1999 završio tečaj Maharishi Sthapatya Veda – Vastu Vidya u organizaciji Maharishi Open University, Holland.

Tijekom 2000 završio tečaj Certificate of Total knowledge u organizaciji Maharishi Open University, Holland.

2001 organizirao predavanja uz suradnju američkog znanstvenika Dr. John Fagana protiv primjene GMO proizvoda u Republici Hrvatskoj. Predavanja održana u Ministarstvu poljoprivrede i na institutu „Ruđer Bošković“ u Zagrebu.

2003 temeljem dostignuća u području Maharishijeve Vedske Znanosti Maharishi Mahesh Yogi dodjeljuje Jadranku Miklecu doktorat iz područja Vedske znanosti.

KONTAKTIRAJ UČITELJA

KONTAKT UČITELJA - Jadranko Miklec

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Svi učitelji

  Lara Bopsić

  Zlatan Jelovina

  Vladimir Punčec

  Mladen Juričev

  Damir Kirasić

  Zlatko Pulek

  Zoran Sladoljev

  Željko Grubišić

  Ana Pevec Grubišić

  Branko Marčec

  Zdravko Baselli

  Liliana Valenta

  Petar Mrkić

  Lidija Basara

  Snježana Petrovski

  Olivera Antišin

  Valentina Cindori

  Mladen Antišin