OSNOVAO
MAHARISHI
MAHESH YOGI

Kvalitetniji san

Transcendentalna Meditacija i bolji san

Nesanica

Jedna od prvih stvari koje će te osjetiti kad naučite transcendentalnu meditaciju je bolji san.

Najčešći uzrok nesanice je smanjena razina “hormona sreće” serotonina uzrokovana u velikoj mjeri stresom i zabrinutošću. Mnoge znanstvene studije pokazale su da je tehnika transcendentalne meditacije veoma učinkovita u postizanju duboke unutarnje smirenosti. Prakticiranje transcendentalne meditacije povisuje razinu serotonina i reducira razinu hormona povezanih sa stresom.

Statistike pokazuju da je nesanica veliki problem u društvu, sa skoro 25% odraslih koji se redovno suočavaju s manjkom sna.

Samo 15-20 minuta meditacije dva puta na dan može nas izvući iz ovog kruga i aktivirati vlastitu iscjeljujuću snagu tijela. Na taj način možete postupno ukloniti stres i iscrpljenost iz Vašeg tijela.


Znanstvene studije

Velika studija u Japanu

Velika studija Japanskog National Institute of Industrial Healthpokazala je da su 427 zaposlenika tvrtke Sumitomo Heavy Industries koji su naučili transcendentalnu meditaciju prije 3 mjeseca lakše ušli u san od kontrolne grupe od ostalih 308 zaposlenika s istog radnog mjesta.

Naučite meditirati

Transcendentalna meditacija je jednostavna, laka i ne naporna tehnika meditiranja koja se prakticira 15 do 20 minuta, dva puta dnevno, udobno sjedeći, zatvorenih očiju.

Naučite Transcendentalnu meditaciju

Zanimljivosti

Jadranko Miklec

Na rubu znanosti – Transcendentalna meditacija

Mladen Antišin dr. med.

HALO DOKTORE – gost Mladen Antišin, dr. med.

David Linch

18 MILLION AMERICANS MEDITATE

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey o njenom iskustvu s Transcendentalnom meditacijom

Meditacija u školi

Američki ratni veteran, Sean Villa, o Transcendentalnoj meditaciji