OSNOVAO
MAHARISHI
MAHESH YOGI

Maharishi Mahesh Yogi

Maharishi Mahesh Yogi – utemeljitelj programa transcendentalne meditacije

Maharishi Mahesh Yogi je planetarno poznat kao utemeljitelj Transcendentalne meditacije – čineći ju dostupnom svima. Inspiriran svojim učiteljem, Maharishi je započeo svoja svjetska podučavanja i predavanja 1957. godine, a u Australiju je prvi put stigao 1962. godine.

Podučavao je druge učitelje u skoro svakoj zemlji, što je dovelo do uspostavljanja neprofitnih edukativnih organizacija koje promoviraju cjeloživotno učenje i podučavanje Transcendentalne meditacije diljem cijelog svijeta.

Maharishi je radio sa istraživačima, znanstvenicima i nastavnicima, kako bi integrirao bezvremensko znanje i mudrost ljudskog razvoja s modernom znanošću. Praktične dobrobiti Transcendentalne meditacije su univerzalne – samim tim ljudi iz svih kultura i načina života mogu uživati u njenim dobrobitima, a sve u svrhu poticanja razvoja sreće, zadovoljstva, i mira za sve.

Maharishi Mahesh Yogi kod jezera Louise, Kanada, 1968. godine.
Naučite meditirati

Transcendentalna meditacija je jednostavna, laka i ne naporna tehnika meditiranja koja se prakticira 15 do 20 minuta, dva puta dnevno, udobno sjedeći, zatvorenih očiju.

Naučite Transcendentalnu meditaciju

Zanimljivosti

Jadranko Miklec

Na rubu znanosti – Transcendentalna meditacija

Mladen Antišin dr. med.

HALO DOKTORE – gost Mladen Antišin, dr. med.

David Linch

18 MILLION AMERICANS MEDITATE

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey o njenom iskustvu s Transcendentalnom meditacijom

Meditacija u školi

Američki ratni veteran, Sean Villa, o Transcendentalnoj meditaciji